Retail&Agrobusiness

E oficial: Carrefour îşi mută sediul cu cei 500 de angajaţi din Bucureşti în proiectul suedezilor de la Skanska

E oficial: Carrefour îşi mută sediul cu cei 500 de...

Autor: Cristi Moga

16.03.2015, 14:04 11111

Grupul francez Carrefour, cu afaceri la nivel local de peste un miliard de euro, a închiriat un spaţiu de 6.850 de metri pătraţi în cadrul clădirii de birouri Green Court Bucharest B în care îşi va muta cei aproximativ 500 de angajaţi ai sediului central din Bucureşti.

Procesul de mutare va avea loc în acest an, clădirea celor de la Skanska fiind în curs de finalizare, iar la parterul imobilului va fi deschis şi un supermarket Carrefour Market.

Ziarul Financiar a scris despre negocierile dintre Skanska şi Carrefour încă de la finalul anului trecut.

În prezent, sediul celor de la Carrefour se află în clădirea Anchor Plaza din vecinătatea mallului Plaza România din Drumul Taberei.

Prin semnarea contractului cu cei de la Carrefour, gradul de ocupare al celei de-a doua clădiri a proiectului Green Court a ajuns la 61,2%. În aceeaşi clădire îşi vor stabili sediul şi firmele Sanofi şi Adecco. Tranzacţia a fost intermediată de consultanţii firmei CBRE, în timp ce avocaţii firmei Ţuca Zbârcea & Asociaţii au consiliat Carrefour. Totodată, cei de la Skanska sunt consiliaţi juridic pe piaţa locală de firma PeliFilip.

Cea de-a doua clădire a proiectului Green Court are o suprafaţă închiriabilă de 18.000 de metri pătraţi şi va fi livrată în cel de-al doilea trimestru al acestui an. În prima clădire a proiectului şi-a stabilit sediul un alt grup francez – Orange -, iar imobilul este în curs de preluare de către fondul GlobalWorth al omului de afaceri Ioannis Papalekas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO