Retail&Agrobusiness

Efectele Brexitului: Britanicii pot pierde dreptul de a cumpăra sau deţine terenuri agricole în România

Efectele Brexitului: Britanicii pot pierde dreptul de a...

Autor: Roana Rotaru

21.07.2016, 00:05 519
Odată cu ieşirea din UE, cetăţenii din Marea Britanie riscă să piardă dreptul de a cumpăra şi deţine terenuri agricole în România, având în vedere că libera circulaţie a capitalurilor, mărfurilor, serviciilor şi persoanelor este garantată automat doar pentru statele membre, care contribuie la bugetul Uniunii şi care respectă legislaţia europeană.
 
Cel mai cunoscut britanic care are posesii în România este moştenitorul coroanei britanice, Charles, prinţ de Wales şi conte de Chester.
 
„Dacă Marea Britanie încetează să mai fie membră a Uniunii Europene şi parte la Acordul privind Spaţiul Eco­no­mic European, cetă­ţenii britanici nu vor mai putea do­bândi terenuri agri­cole în Romania decât dacă acest drept va fi reglementat printr-un tratat inter­naţional, pe bază de reci­pro­citate“, a declarat pentru ZF Monia Do­brescu, partener al casei de avocatură Muşat & Asociaţii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO