Retail&Agrobusiness

Efectul trecerii Smithfield la acţionari chinezi. Exportul de carne de porc în China, la galop

Efectul trecerii Smithfield la acţionari chinezi....

Autor: Roana Rotaru

21.09.2016, 00:05 784

Exportul de carne de porc în China a înregistrat o creş­te­re exponenţială în ultima perioadă, potrivit datelor Euro­stat, care arată că doar în primele şase luni ale acestui an Ro­mâ­nia a exportat de circa 3,5 ori mai multă carne de porc atât din punct de vedere valoric, cât şi cantitativ, faţă de întreg anul 2015.

România a trimis în China 3.800 de tone de carne de porc în primele şase luni din acest an, în valoare de 5,3 mil euro, ceea ce, conform calculelor ZF, înseamnă că s-a trimis carne la un preţ mediu de 1,4 euro pe kilogram, adică puţin peste 6 lei pe kilogram. „Orice început e greu, pentru că trebuie să îţi găseşti parteneri comerciali în China, or, până nu exista acordul părţii chineze vizavi de importul de carne din România, vă daţi seama că e normal ca exporturile să fie la început mici“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO