• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Retail&Agrobusiness

Elena Gaspar-Ion, preşedinte SNRB: România are nevoie de o facilitate de reciclare a bateriilor Li-Ion. Există doar nouă unităţi în UE, iar produsele locale se reciclează în Germania

Elena Gaspar-Ion, preşedinte SNRB: România are nevoie de o facilitate de reciclare a bateriilor Li-Ion. Există doar nouă unităţi în UE, iar produsele locale se reciclează în Germania

Elena Gaspar-Ion, preşedinte SNRB: La generaţia tânără, cea care a început să deschidă ochii pe educaţie ecologică, există un trend către sustenabilitate, către reciclare şi eficienţă energetică. Ne punem speranţa către această zonă a populaţiei pentru a transmite mai departe.

Autor: Cristina Roşca

05.05.2021, 18:00 318

♦ Bateriile clasice, pe care le punem în telecomandă, cele alcaline, se reciclează şi în România ♦ Bateriile Li-Ion, pe care le regăsim la telefoane mobile, la laptopuri sau trotinete electrice ori maşini electrice, merg la reciclare în Germania.

Investiţia pentru o facilitate de reciclare a bateriilor Li-Ion este foarte mare, dar la fel de necesară. Dacă ne uităm în jurul nostru, cam tot ce ne înconjoară conţine baterii Li-Ion – de la telefoane mobile la laptopuri sau trotinete electrice ori maşini electrice, spune Elena Gaspar-Ion, preşedinte SNRB (Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor).

Bateriile clasice, pe care le punem în telecomandă, cele alcaline, se reciclează şi în România. „Noi le colectăm şi le ducem la reciclare. Ele sunt în principal descom­puse în materii prime secun­dare. Este un proces destul de costi­sitor, la nivel de deşeuri este cel mai costisitor pentru că bateriile, excepţie făcând cele cu plumb, sunt deşeuri cu valoare negativă”, spune ea.

Mai exact, costul şi efortul de a le recicla sunt mai mari decât costul de fabricaţie.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: