Retail&Agrobusiness

Englezii, bulgarii şi francezii au prins gustul cărnii româneşti. Topul celor mai mari exportatori de carne din România în 2015

Englezii, bulgarii şi francezii au prins gustul cărnii...
05.11.2016, 08:00 495

Exporturile de carne s-au majorat cu 17% anul trecut faţă de 2014, la 250 de milioane de euro, iar pentru mulţi antreprenori locali pieţele externe au ajuns să contribuie cu cel puţin 10% la rulajele anuale.

Pe primul loc în topul celor mai mari 30 de companii ex­por­ta­toare de carne după  va­loarea ex­por­tu­rilor din 2015 se află com­pania Aaylex Prod, de­ţinută de Bogdan Stanca, cu ac­tivităţi în pre­lucrarea şi conservarea cărnii de pasăre, care a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 439,1 mil. lei, în creş­tere cu circa 14% faţă de anul pre­cedent, potrivit datelor pu­blicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. Grupul Aaylex ex­portă carne de pui sub brandul Coco Rico în Bulgaria, Cehia, Cipru, Fran­ţa, Germania, Gre­cia, Ma­ce­donia, Marea Bri­tanie, Olanda şi Slovacia.

„Cantitatea exportată în cursul anului trecut este de apro­ximativ 15.000 de tone. Ex­portul valoric reprezintă apro­xi­mativ 30%-35% din pro­ducţia grupu­lui, constând în spe­cial în pro­duse proaspete, refrigerate“, au declarat pentru ZF repre­zen­tanţii Aaylex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO