Retail&Agrobusiness

Enterprise Investors: Avem câteva proiecte în diverse faze de analiză. Sperăm să anunţăm o nouă achiziţie anul acesta în România

INTERVIU

Enterprise Investors: Avem câteva proiecte în diverse faze de analiză. Sperăm să anunţăm o nouă achiziţie anul acesta în România

Şerban Roman, vice-president Enterprise Investors: Preferăm totuşi să creăm relaţii pe termen lung cu antreprenorii şi să cumpărăm de la ei atunci când putem. Cel puţin teoretic, am fi mult mai bine poziţionaţi în faza de creştere a companiei dacă achiziţionăm la prima mână.

Autor: Cristina Roşca

22.01.2020, 19:10 155

♦ „România a fost prima ţară în afara Poloniei în care am investit. Era anul 1999“ ♦ În prezent în portofoliul fondului există o singură companie în România, respectiv producătorul şi retailerul de jucării Noriel.

 

Fondul de investiţii Enterprise Investors, unul dintre cei mai activi investitori financiari din România ultimilor două decenii, analizează mai multe companii şi vrea să semneze cel puţin o achiziţie în 2020.

„Nu avem un budget definit pentru investiţiile din România sau din alte ţări. Investim din fondul PEF VIII care a avut un capital iniţial de 498 mil. euro şi din care mai avem două treimi, capital care poate fi orientat, în funcţie de oportunităţile din piaţă, în oricare din ţările din Europa Centrală şi de Est în care suntem activi“, spune Şerban Roman, vice-president Enterprise Investors.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO