Retail&Agrobusiness

Executivul român Andrei Hareţ a fost numit la conducerea operaţiunilor producătorului de bere Asahi în Franţa şi Olanda

Executivul român Andrei Hareţ a fost numit la...

Autor: Cristina Roşca

03.11.2020, 00:07 1064

Grupul japonez Asahi, activ în producţia de bere, l-a numit pe executivul român Andrei Hareţ în funcţia de managing director al operaţiunilor din Franţa şi Germania. El rămâne astfel în cadrul aceleiaşi companii pentru care în ultimii cinci a lucrat ca director al brandului Grolsch din portofoliul Asahi Europe.

La nivelul lui 2019 Asahi a avut afaceri de 5,7 mld. euro, iar din total, Europa e responsabilă pentru 66% din vânzări. Astfel, vânzările pe Bătrânul Continent merg spre 3,8 mld. euro, conform calculelor ZF. Nu există însă date defalcate pe ţări pentru a vedea ce business are pe mână Andrei Hareţ la conducerea operaţiunilor din Olanda şi Franţa.

Pe piaţa din România, japonezii care au în portofoliu branduri precum Peroni Nastro Azzurro, Pilsner Urquell sau Grolsch controlează Ursus, cel mai mare producător local de bere.

Andrei Hareţ lucrează în industria de profil din 2003, fiind iniţial angajatul SAB Miller, companie ale cărei operaţiuni din Europa Centrală şi de Est au fost preluate de către Asahi în urmă cu circa patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO