Retail&Agrobusiness

Exerciţiu de imaginaţie. Cum arată restaurantul viitorului: Un mix de terasă, magazin, loc de luat masa la interior şi componentă de take-away

Conceptul noului restaurant are trei componente principale: bucătăria deschisă cu zona de luat masa, magazinul cu zona de take-away şi terasa.

Conceptul noului restaurant are trei componente principale: bucătăria deschisă cu zona de luat masa, magazinul cu zona de take-away şi terasa.

Autor: Cristina Roşca

10.10.2020, 16:00 1006

♦ România avea circa 35.000 - 40.000 de restaurante, cafenele şi baruri înainte de pandemie. Deşi nu există cifre oficiale, voci din industrie spun că această criză ar putea semna certificatul de deces pentru o treime.

Pandemia de COVID-19 a ridicat multe probleme pentru industria HoReCa, restaurantele fiind unul dintre cele mai afectate businessuri de restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului. Astfel, aceste localuri au fost închise de la jumătatea lunii martie circa trei luni, funcţionând doar cu divizia de livrare.

Apoi, în sezonul estival au fost deschise terasele, dar cu o serie de reguli de distanţare ce au dus la reducerea capacităţii la jumătate. Abia la 1 septembrie sau redes­chis şi localurile la interior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO