Retail&Agrobusiness

EximBank finanţează cu 28 mil. euro producătorul de cereale Agricost, pentru investiţii în exploataţia agricolă pe care compania o operează în Insula Mare a Brăilei

EximBank finanţează cu 28 mil. euro producătorul de...

Autor: Cristina Bellu

30.09.2019, 12:57 535

EximBank, instituţie de credit controlată de stat, şi Agricost, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, au încheiat un acord de finanţare în valoare totală de 28,8 mil. euro, facilitatea având ca destinaţie continuarea investiţiilor Agricost în exploataţia agricolă pe care compania o operează în sistem de arendă în Insula Mare a Brăilei.

”Suntem convinşi că acest parteneriat va contribui consistent la consolidarea agribusinessului românesc”, spune Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

La rândul său, Mirela Bibicu, directorul Regiunii Sud-Est şi coordonatorul Agenţiei Galaţi a EximBank consideră că “este o onoare să fim selectaţi ca partener financiar al Agricost având în vedere că operează aproximativ 57.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei şi furnizează circa 5% din producţia totală de cereale a României”.

Agricost a fost preluată în 2018 de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, care şi-a stabilit ca obiectiv strategic maximizarea randamentelor realizate pe culturi la hectar, optimizarea costurilor de producţie şi de procesare precum şi creşterea suprafeţei de teren cultivate, dezvoltarea sistemului de irigatie, a parcului de echipamente agricole si a infrastructurii logistice, asumându-şi un amplu program de investiţii pentru următorii patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO