Retail&Agrobusiness

EY a asistat PepsiCo în achiziţia a 20% din acţiunile îmbuteliatorului AQUA Carpatica

Peter Latos, liderul departamentului de Consultanţă, Strategie şi Tranzacţii, EY România

Peter Latos, liderul departamentului de Consultanţă, Strategie şi Tranzacţii, EY România

Autor: Cristina Bellu

31.10.2022, 09:56 233

Echipele de Strategie şi Tranzacţii ale EY România şi EY Statele Unite ale Americii au oferit servicii de due diligence financiar şi fiscal gigantului american Pepsi în tranzacţia de preluare a 20% din acţiunile îmbuteliatorului Aqua Carpatica, business fondat de Jean Valvis, unul dintre cei mai mari creatori de branduri din România.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Echipa care a acordat consultanţă din partea EY România a fost coordonată de Peter Latos şi Alina Arărău, pentru asistenţă financiară şi de către Andra Caşu şi Cristina Clujescu pentru asistenţă fiscală. Echipa EY din Statele Unite ale Americii a fost coordonată de Philippe Leroy şi Pierre Bonneau.

„Această tranzacţie cu un brand românesc premium este una de referinţă”, spune Peter Latos, liderul departamentului de Consultanţă, Strategie şi Tranzacţii, EY România.

 

La începutul lunii august, PepsiCo a anunţat că a încheiat un acord strategic cu AQUA Carpatica, prin care PepsiCo va deţine 20% din acţiunile AQUA Carpatica, o marcă premium de apă minerală naturală îmbuteliată la sursă în Munţii Carpaţi.

Conform acordului, PepsiCo va avea drepturi de a distribui apa minerală naturală în România şi în Polonia, cu oportunităţi de extindere pe alte pieţe, inclusiv în Statele Unite. AQUA Carpatica va completa portofoliul existent de băuturi premium al PepsiCo în Europa, cu planuri de extindere la nivel global.

Carpathian Springs, compania care produce brandul Aqua Carpatica, a avut în 2021 o cifră de afaceri de 333 mil. lei (68 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de 2020 şi o marjă de profit net de 14%, după un rezultat de 47 mil. lei, arată datele de la mfinante.ro. Carpathian Springs are un număr mediu de 308 angajaţi.  În şase ani cifra de afaceri a companiei s-a dublat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO