Retail&Agrobusiness

EY: Anul acesta, e posibil ca sectorul financiar să facă primele tranzacţii semnificative cu băncile greceşti

EY: Anul acesta, e posibil ca sectorul financiar să...

Autor: Roxana Rosu

10.05.2017, 00:05 451
Achiziţia Profi a reprezentat cea mai mare tranzacţie făcută de un fond de private equity în România.
 
Achiziţia activelor SAB Miller, preluarea KMG International şi a lanţului de magazine Profi au fost cele mai mari trei tranzacţii din 2016 pe piaţa locală, cu o  valoare totală de aproape două miliarde de dolari, conform EY Romania M&A Barometer.
 
Achiziţia activelor SAB Miller s-a ridicat la 700 milioane dolari, aceata fiind cea mai mare tranzacţie care a avut loc în România anul trecut, urmată de achiziţia KMG International, în valoare de 680 milioane dolari şi de  achiziţia lanţului de magazine Profi (564 milioane dolari).
 
„Achiziţia Profi a reprezentat cea mai mare tranzacţie făcută de un fond de private equity în România. Anul acesta, e posibil ca sectorul financiar să facă primele tranzacţii semnificative cu băncile greceşti. În rest, activitatea de M&A va fi similară cu cea de anul trecut – sectorul bunurilor de consum îşi va continua dezvoltarea şi va exista o consolidare a sectorului serviciilor medicale”, a spus Florin Vasilică, liderul departamentului asistenţă în tranzacţii al EY România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO