Retail&Agrobusiness

Fabrica Arctic din Găeşti, la un pas de 2 milioane de frigidere produse

Fabrica Arctic din Găeşti, la un pas de 2 milioane de...

Autor: Cristina Rosca

17.06.2015, 00:06 1990
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, a realizat anul trecut în fabrica pe care o deţine la Găeşti, în judeţul Dâmboviţa, circa 1,9 milioane de frigidere, din care 1,6 milioane au luat drumul exportului, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie. Produsele „made in Romania” au ajuns în 60 de ţări de la nivel mondial. Fabrica din Găeşti are însă o capacitate totală de producţie de 2,6 mili­oane de unităţi.
 
După capacitatea de producţie, fabrica din Găeşti este cea mai mare din Europa continentală. Arctic este deţinut de grupul turc Arcelik din 2002. De la preluare până astăzi grupul a investit peste 110 milioane de euro, cea mai recentă investiţie fiind finalizată în 2013. Aceasta a avut o valoare de 21,9 mil. euro (din care 10 mil. euro ajutor de stat) şi a presupus creşterea capacităţii de producţie a fabricii din Găeşti cu circa un sfert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO