Retail&Agrobusiness

Fabrica de doze de bere Can Pack din Capitală, afaceri în stagnare

Cristian Cornea, directorul general al Can Pack România
Pentru mine este uimitor cum scade piaţa berii. Nu am crezut că un produs atât de apreciat în trecut poate înregistra căderi de 20-25% în doar 2-3 ani.

Cristian Cornea, directorul general al Can Pack România Pentru mine este uimitor cum scade piaţa berii. Nu am crezut că un produs atât de apreciat în trecut poate înregistra căderi de 20-25% în doar 2-3 ani.

Autor: Mirabela Tiron

22.09.2014, 00:06 1571
Can Pack România, singura fabrică din Capitală în care se produc doze de aluminiu pentru bere şi suc, care are clienţi precum Heineken, Bergenbier, SABMiller sau Tuborg,  a finalizat primele opt luni din acest an cu o cifră de afaceri de 53 de milioane de euro, nivel similar cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
„Anul acesta exportăm circa 45% din capacitatea de producţie. Ne-am extins destul de consistent pe pieţele din Africa de Nord, Slovenia, Cipru, Turcia, Republica Moldova, Grecia şi mai nou am deschis colaborări intersante în Ungaria şi Africa de Sud“, a declarat Cristian Cornea, directorul general al Can Pack România. El subliniază că a anticipat scăderea pieţei locale a berii şi de aceea a crescut expunerea la export, reuşind astfel să acopere 95% din capacitatea de producţie.
 
Până în prezent fabrica a produs circa 650 de milioane de doze, iar până la finalul anului va ajunge la 850-900 de milioane de cutii metalice pentru bere şi suc, potrivit oficialului companiei.
 
„Pe piaţa locală vânzările sunt la nivelul planurilor, le considerăm foarte rezonabile dacă ne uităm la cum scade piaţa berii şi a bău­turilor răcoritoare. Pen­tru mine este uimitor cum scade piaţa berii. Nu am crezut că un produs atât de apreciat în trecut poate înregistra căderi de 20-25% în doar 2-3 ani“, a precizat el, adău­gând că este însă un lucru bun că această scădere nu s-a înregistrat şi la berea la doze metalice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO