Retail&Agrobusiness

Fabrica de lactate Tudia din Suceava a ajuns la 34 milioane de lei

Fabrica de lactate Tudia procesează circa 60 tone de lapte anual, materie primă care provine integral din România

Fabrica de lactate Tudia procesează circa 60 tone de lapte anual, materie primă care provine integral din România

Autor: Roana Rotaru

30.05.2018, 00:05 1460

Producătorul de lactate Tudia din Su­ceava, un business deţinut de soţii Brân­duşa şi Cristian Mihai, a încheiat anul 2017 cu afaceri de circa 34,2 mil. lei (7,5 mil. euro), în creştere cu 22% faţă de anul pre­cedent, datorită dezvoltării re­ţe­lei proprii de distribuţie, creşterii vân­zărilor la ex­port, dar şi consoli­dărilor din retail.  Fabri­ca de lactate Tudia produce şi vin­de caşca­val, smântână şi telemea şi al­te pro­duse lactate pentru Metro, Cora, Auchan şi Carrefour, pentru export în mai multe ţări din UE şi în mai multe ma­ga­zine mici din judeţele Suceava şi Bo­to­şani, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Am extins reţeaua proprie de dis­tri­buţie în judeţul Suceava. În general, pe piaţa internă au crescut comenzile cli­enţilor noştri, atât ale celor care acti­vea­ză în comerţul tradiţional cât şi a marilor re­taileri, cu care colaborăm atât cu pro­duse marca lor proprie, cât şi cu pro­duse cu mar­ca noastră. A crescut ce­re­rea de pro­duse Tudia şi pe piaţa ex­ter­nă, unde ne apropiem de 20% din tota­lul vân­zărilor“, a spus Cristian Mihai, direc­torul general al companiei Tudia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO