Retail&Agrobusiness

Fabrica desprinsă la mijlocul anilor ’90 din Colgate-Palmolive Braşov a ieşit la export pe pieţe din Asia de Sud-Est şi în Marea Britanie

Povestea producţiei de pastă de dinţi şi pansamente de tip leucoplast a început la Braşov în urmă cu peste 90 de ani

Povestea producţiei de pastă de dinţi şi pansamente de tip leucoplast a început la Braşov în urmă cu peste 90 de ani

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.01.2016, 00:00 1586
Compania Mebra din Braşov, controlată de şapte antreprenori români, un business care îşi are rădă­cinile în fosta fa­brică de pastă de dinţi şi pan­sa­mente Norvea Bra­şov, a ieşit anul trecut pentru prima dată la export pe pieţe din Asia de Sud-Est, dar şi Marea Britanie şi Slovacia, după ce vânzările de pe piaţa locală au crescut în ultimii ani cu rate anuale de peste 5%.
 
În România, Mebra este lider pe piaţa pansamentelor de tip leucoplast, cu o cotă de piaţă de 10%, potrivit datelor companiei de cercetare Euromonitor.
 
Povestea producţiei de pastă de dinţi şi pansamente de tip leucoplast a început la Braşov în urmă cu peste 90 de ani, iar după revoluţie a cunoscut două „episoade“ cu final diferit. Partea de business preluată de gigantul Colgate-Palmolive în 1992 a dispărut complet, în timp ce producţia continuată de un grup de antreprenori – Mebra - s-a luptat cu criza, dar a reuşit să rămână în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO