Retail&Agrobusiness

Familia Oancea, care deţine producătorul român de cosmetice 100% naturale Careless Beauty, vrea să deschidă un nou cabinet de dermato-cosmetică în 2021 şi să extindă culturile de flori şi arbuşti

Familia Oancea, care deţine producătorul român de...

Autor: Florentina Niţu

23.02.2021, 13:48 1370

Familia Oancea, care a pus bazele producătorului de cosmetice 100% naturale Careless Beauty în urmă cu peste două decenii, vrea să deschidă un nou cabinet de dermato-cosmetică în 2021 şi să extindă culturile de flori şi arbuşti, după investiţii de 10-12.000 de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

„În 2021, îmi doresc să punem accent mai mult pe consilierea clienţilor şi să implementăm mai multe metode de a scoate în evidenţă importanţa cunoaşterii produselor dermato-cosmetice româneşti. Careless Beauty mizează pe puterea plantelor din flora terapeutică a României şi anul acesta îmi propun deschiderea unui nou cabinet de dermato-cosmetică 100% naturală”, spune Elena Oancea, fondatoarea brandului.

De altfel, ea îşi propune să investească în acest an circa 3.000 de euro în extinderea culturilor de flori şi a plantaţiilor de arbuşti fructiferi. „Această zonă necesită investiţii constante.”

Elena Oancea, de profesie chimist, a intrat în business în 1992 din pasiune pentru plante. Încă de mic copil făcea creme în casă împreună cu mama sa, astfel că antreprenoarea a ajuns apoi să facă studii de specialitate - Facultatea de chimie. Studiile de profil au ajutat-o ulterior să dezvolte propria reţetă de măşti de gomaj şi de loţiune tonică. Ulterior, în business s-a alăturat şi Adina Oancea, fiica fondatoarei, de profesie farmacist.

Compania are în prezent cabinete în Bucureşti, Constanţa şi Timişoara şi reprezentanţii acesteia spun că există cerere mare atât din partea femeilor, cât şi din partea bărbaţilor, de a face şedinţe de terapie dermato-cosmetică, tratamente de îngrijire şi remodelare corporală sau masaje de relaxare.

Sub brandul Careless Beauty sunt produse câteva mii de produse, iar o loţiune pentru pete şi pistrui, de exemplu, costă 102 lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Un tratament facial în salon costă peste 200 de lei. Cosmeticele sunt realizate în laboratorul propriu al companiei, situat în comuna Topraisar, judeţul Constanţa.

„În ceea ce priveşte mediul online, februarie-martie este o perioadă a cadourilor şi am pregătit vouchere şi pachete promoţionale, iar pentru data de 21 martie am lansat un Workshop intitulat „Terapii unice în tratarea acneei doar cu plante româneşti”, sub formă de Zoom Webinar, educativ şi informativ cu privire la soluţii 100% naturale de a scăpa de acnee acasă”, adaugă antreprenoarea.

Cele două asociate ale Careless Beauty spun că anul 2020 a fost o provocare pentru ele, dar compania s-a menţinut pe un trend pozitiv şi începând din luna mai a anul trecut a resimţit o creştere în mediul online. Totodată, spun că timpul petrecut mai mult acasă le-a dat posibilitatea să creeze, astfel că au dezvoltat trei produse noi, pentru corp, îngrijirea orală şi respiraţie.

„O realizare a anului 2020 a fost şi câştigarea medaliei de argint la KIWIE 2020 (Korea International Women’s Invention Exposition), Seoul, pentru inventarea deca-solventului vegetal dermocosmetic, solvent utilizat la hidrodistilarea materialelor vegetale integrate în reţetarele dermato-cosmetice Careless Beauty”, a menţionat Elena Oancea.

Brandul Careless Beauty este operat de două companii – Dan-Elis SRL şi Tibster SRL, cu afaceri cumulate de peste 300.000 de lei în 2019, conform datelor publice.

România are peste 3.500 de specii de plante cu potenţial terapeutic ridicat, spun oficialii brandului. „Flora noastră are multe de oferit în materie de skin care.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO