Retail&Agrobusiness

​FAN Courier va încheia anul cu afaceri de peste 1,1 miliarde lei, creştere de 10% faţă de anul anterior

​FAN Courier va încheia anul cu afaceri de peste 1,1...

Autor: Miruna Diaconu

08.12.2022, 12:55 87

FAN Courier, liderul pieţei de curierat, va încheia anul 2022 cu afaceri de peste 1,1 miliarde lei, în creştere cu 10% faţă de rezultatele înregistrate anul trecut. Anul 2022 a fost marcat de o serie de provocări, care a avut un impact direct asupra afacerilor companiei.

„2022 a fost un an plin de incertitudini şi provocări, venit după alţi doi ani dominaţi de imprevizibilul dat de pandemie. Anul acesta, cea mai mare provocare a fost gestionarea corectă a creşterii preţurilor la combustibil  şi energie, costuri cu impact semnificativ în activitatea noastră curentă. Din cauza acestor scumpiri, am fost nevoiţi să majorăm tarifele cu 6-7% şi să introducem indexul de combustibil pentru fiecare expediţie. Impactul creşterii costurilor a fost atât de puternic încât ne aşteptam la o scădere semnificativă a profitabilităţii”, spune Adrian Mihai, CEO şi cofondator FAN Courier.

Anul acesta, compania de curierat a investit 31 milioane euro, cele mai importante proiecte fiind extinderea HUB-urilor şi a flotei, dezvoltarea reţelei de lockere şi digitalizarea.

Pentru anul viitor, compania vizează construirea celui de-al treilea HUB din Ştefăneştii de Jos, care va cuprinde un depozit de fullfilment, o clădire de birouri şi o parte de depozit de curierat, dotat cu echipamente moderne de sortare. Totodată, în 2023 va fi finalizată şi investiţia în HUB-ul de la Braşov.

FAN Courier a lansat anul acesta reţeaua de lockere, ajungând astfel în prezent la 300 de astfel de dulapuri. Planurile companiei sunt de a ajunge la 1.000 de lockere până la finalul anului viitor.

Compania a intrat anul trecut pe piaţa din Republica Moldova, însă izbucnirea războiului a însemnat o încetinire a activităţii din ţara vecină, însă obiectivul FAN Courier este de a ajunge liderul pieţei de curierat din Republica Moldova.

Pentru anul viitor, FAN Courier vizează o creştere de 15% a afacerilor.​​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO