Retail&Agrobusiness

Farmacia Maxifarma a ajuns la afaceri de 166 milioane de lei în 2019 cu o reţea de 50 de unităţi în sudul ţării

Reţeaua de farmacii Maxifarma este un jucător de talie medie din piaţă, mizând pe extindere regională, la nivelul mai multor judeţe.

Reţeaua de farmacii Maxifarma este un jucător de talie medie din piaţă, mizând pe extindere regională, la nivelul mai multor judeţe.

Autor: Georgiana Mihalache

10.12.2020, 16:45 733

♦ Faţă de anul 2018, reţeaua regională de farmacii Maxifarma şi-a majorat afacerile cu 16% ♦ Opt farmacii Maxifarma din Constanţa au fost preluate la începutul anului 2020 de Help Net.

Farmacia Maxifarma, un brand regional înfiinţat în 1992, este prezent prin 49 de unităţi în sudul ţării şi a ajuns la afaceri de 166 mil. lei în 2019, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice de la Finanţe.

Profitul companiei s-a diminuat uşor, până la 4,4 mil. lei, iar în total reţeaua angajează 333 de persoane.

În martie 2020, Consiliul Concurenţei şi-a dat acceptul pentru preluarea a opt farmacii Maxifarma din Constanţa de către Help Net, al treilea jucător după numărul de unităţi din ţară. Reţeaua locală este deţinută în părţi egale de antreprenorii Adrian Gurău şi Corneliu Chircu. Antreprenorii au precizat că au vândut o parte dintre farmacii către Help Net pentru a avea mai mult control asupra unităţilor farmaceutice, distanţa faţă de Constanţa venind cu costuri suplimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO