AGROBUSINESS

Ferma de vaci de carne Ecoagrotec din Galaţi vrea să acceseze 2 mil. euro din fonduri europene pentru construcţia unui nou grajd cu 300 de bovine

20 iun 2018 Autor: Roana Rotaru

Actualul grajd de 2.400 mp a fost construit în 2015, tot din fonduri europene, în urma unei investiţii de 1,6 mil. euro

Ferma de vaci de carne Ecoagrotec cu sediul în Tecuci, judeţul Galaţi, de­ţi­nută de fermierul Nicuşor Popa, a ajuns la vânzări de 5,5 mil. lei (1,2 mil. euro) în 2017, din cul­ti­varea ce­re­a­le­lor pe o su­pra­faţă de 750 de hec­tare în co­mu­na Barcea, creş­terea a 400 de bovine de car­ne rasa Cha­ro­lais şi transportul de animale vii şi marfă, potrivit reprezentanţilor com­paniei.

„Vindem masculii abatorelor cu 2,1 euro (9,8 lei) pe kilogram în viu, iar fe­melele le vindem pentru repro­ducţie, preţul unei femele gestante ajun­gând şi la 2.300 euro (10.695 lei). Lu­crăm cu mai mai multe companii din sector. Ne-am dori să vindem nu­mai femele, pentru că e mai rentabil, dar nu e posibil întotdeauna“, a spus Nicuşor Popa, proprietarul fermei de Ecoagrotec, care exploa­tează şi 100 de hectare de păşune luate în arendă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2018

 
Cuvinte cheie:
ferma
, carne
, vaci
, galati
, constructie
, fonduri europene
, accesare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide