Retail&Agrobusiness

Fermierii români merg în şcoli să-şi caute viitorii angajaţi şi succesori. „Cine va investi în capital uman bine instruit, se va duce la licee agricole şi va aduce elevii în ferme va face faţă noii paradigme a sectorului şi afacerea sa va avea viitor.“

Fermierii români merg în şcoli să-şi caute viitorii...

Viitorul agriculturii româneşti, un sector de 50 de miliarde de lei şi cu aproape 80.000 de angajaţi, depinde de oameni bine pregătiţi. Astfel, miza jucătorilor din sector este investiţia în formarea profe­sională şi îndrep­tarea eforturilor în direcţia educaţiei, pentru a avea un capital uman instruit corect, gata să lucreze în ferme şi să menţină în viaţă businessurile, a fost una dintre concluziile evenimentului ZF Agrobusiness Summit 2024.

„Avem un proiect educaţional extrem de important - Schooltor de fermieri – iniţiat în mai multe judeţe: Vrancea, Iaşi, Ialomiţa, Constanţa. Ne-am dat seama că profesorii nu au de pe ce să predea, nimic nu a avan­sat la nivelul lor. Ne-am dus peste hotare, am găsit manuale, am luat drepturi de autor şi le-am tradus, iar luna viitoare un manual va fi disponi­bil pentru elevii de liceu din învăţă­mântul dual din România“, a povestit Alina Creţu, director exe­cutiv al Forumului Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România, în cadrul ZF Agrobusiness Summit 2024.

În plus, Teofil Dascălu, CEO al Frizon Group, crede că fermierii care vor investi în capital uman bine instruit, care se vor duce la licee agricole sau vor avea programe de învăţământ dual şi vor aduce elevi în ferme şi îi vor creşte, vor face faţă noii paradigme a sectorului şi afacerile lor vor supravieţui în viitor.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
GERARD BAKER la Gala ZF 2024 (Editor global, The Wall Street Journal)