Retail&Agrobusiness

Fondul de private equity Abris Capital semnează o nouă tranzacţie: investitorul preia pachetul majoritar de la Innoship, start-up local care optimizează interacţiunea dintre retaileri şi curieri

Fondatorii Innoship: Andrei Paul, Daniel Nicolae, Dan Ungureanu şi Robert Tănase

Fondatorii Innoship: Andrei Paul, Daniel Nicolae, Dan Ungureanu şi Robert Tănase

Autor: Cristina Bellu

18.10.2022, 11:20 657

Compania poloneză Alsendo, deţinută de fondul de private equity Abris Capital, unul dintre cei mai activi investitori privaţi de pe piaţa locală, a cumpărat pachetul majoritar din cadrul Innoship, start-up local ce oferă soluţii de livrare rapidă pentru companiile din industria de retail şi e-commerce.

Fondat în 2019 de Daniel Nicolae, Andrei Paul, Dan Ungureanu şi Robert Tănase, Innoship a atras în august 2020 o finanţare de la fondul de capital GapMinder şi Cătălin Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi specializaţi în tehnologie din ţară şi din regiune.  

În urma tranzacţiei anunţată astăzi, Abris Capital Partners a preluat acţiunile deţinute în Innoship atât de către GapMinder cât şi de către Cătălin Grigorescu, urmând că împreună cu cei patru fondatori să accelereze creşterea  businessului.

„Parteneriatul strategic cu Alsendo reprezintă pasul următor pentru o creştere accelerată. Prin acest parteneriat ne propunem o extindere internaţională şi mai rapidă, urmând ca împreună  să dezvoltăm cea mai avansată tehnologie pentru managementul livrărilor în Europa şi nu numai”, spune Daniel Nicolae, Cofoundator & CEO  Innoship.

Innoship oferă o soluţie de management al livrărilor folosită de peste 200 de magazine online precum Yves Rocher, Studio Moderna, OLX sau Leroy Merlin, pentru care gestionează lunar peste 1,5 milioane de livrări.

Innoship va ajuta la accelerarea tranziţiei Alsendo, prezent deja în Polonia, Republica Cehă şi Slovacia, către un furnizor specializat în tehnologii avansate pentru managementul livrărilor în toată Europa. În acelaşi timp, Innoship va beneficia de prezenţa regională şi expertiza Alsendo pentru a susţine creşterea în pieţe noi.

”Vom continua să valorificăm creşterea puternică a sectorului de comerţ electronic în Europa. Totodată, vom continua să investim în inovarea continuă a tehnologiilor oferite şi să urmărim extinderea internaţională, în timp ce susţinem ascensiunea Alsendo. Ne vom concentra, de asemenea, pe consolidarea echipelor nou formate şi dezvoltarea talentelor interne pentru inovarea continuă a soluţiilor tehnologice atât de necesare clienţilor”, adaugă Edgar Kolesnik, partener în cadrul Abris Capital Partners.

Abris Capital Partners a  investit în Alsendo (anterior Apaczka) în 2020, colaborând cu echipa de management a companiei pentru extinderea afacerii în mod organic, dar şi prin achiziţii.

La începutul lunii septembrie 2022, Alsendo a achiziţionat, de asemenea, pachetul majoritar şi în compania Zaslat.cz, care operează în aceeaşi industrie în Republica Cehă şi Slovacia. 

”Această tranzacţie ne va permite să oferim soluţii unui univers extins de clienţi pentru a le susţine activitatea în continuă creştere. Prin acest parteneriat cu Innoship creăm soluţia completă destinată companiilor de retail şi eCommerce de toate dimensiunile pentru accesul  la multiple opţiuni de livrare şi servicii de transport de bună calitate la costuri minime.”, completează Aleksandra Zawadzka, CFO în cadrul Alsendo.

Innoship a fost asistat în această rundă de finanţare de societatea de avocati bpv GRIGORESCU STEFĂNICĂ.

Abris Capital este unul dintre cei mai activi investitori financiari din România. Fondul de private equity are în portofoliu patru companii locale – Green Group (reciclare), Pehart Tec (producţie), Dentotal (stomatologie) şi GTS (IT).

 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO