Retail&Agrobusiness

Francezii de la Lagardère Travel Retail au în plan 30 de magazine noi în România până la finalul anului

Francezii de la Lagardère Travel Retail au în plan 30...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.06.2022, 11:23 337

Grupul francez Lagardère, prezent pe piaţa locală prin compania Lagardère Travel Retail, activă în do­meniul retailului adresat călătorilor, şi-a propus să deschidă 30 de spaţii noi în România până la finalul acestui an, concentrându-se în principal pe conceptele de proximitate şi pe dezvoltarea în zona aeroporturilor.

„Vom aduce în august un concept nou în România, natoo, un local concentrat pe mâncare sănătoasă. Primul spaţiu sub acest nume, care a luat naştere în aeroportul din Veneţia, se va deschide în Park Lake”, spune Marius Văcălău, CEO al Lagardère Travel Retail.

Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 829 de milioane de lei, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent. Pentru întregul an 2022, compania şi-a bugetat o creştere de 12-15% a afacerilor.

„Pe primele luni din 2022, suntem deja cu 5% peste ce ne-am bugetat la începutul anului. Din aprilie s-a văzut o reluare a zborurilor, aprilie 2022 s-a apropiat foarte mult ca rezultate de aprilie 2019, înainte de pandemie.”

În România, compania Lagardère Travel Retail este prezentă de peste 25 de ani în retailul din zonele de tranzit, galerii comerciale şi centre de afaceri şi operează o reţea de aproximativ 300 de magazine pentru segmentele urban convenience, travel essentials, gifts & souvenirs şi foodservice. Compania este prezentă în aproape toate aeroporturile din România cu divizia foodservice, iar pe aeroportul din Otopeni are o singură unitate, sub brandul Relay, între terminalele de Plecări şi de Sosiri.

Pe plan local, portofoliul Lagardère Travel Retail cuprinde opt branduri, cele mai cunoscute fiind Inmedio, Relay, 1 Minute, HUB Convenience şi So!Coffee.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO