Retail&Agrobusiness

Francezii de la Soufflet au ajuns la 40 mil. € din malţ, dar piaţa are potenţial de dublare

Francezii de la Soufflet au ajuns la 40 mil. € din...

Autor: Gabriel Razi

04.08.2014, 00:05 149
Francezii de la Soufflet, unul dintre cele mai mari grupuri agroindustriale din Europa, cu afaceri de 5 miliarde de euro, au ajuns în România să aibă încasări de 40 milioane de euro din producţia de malţ ce iese pe porţile fabricii pe care o deţin în apropiere de oraşul Buzău.
 
Soufflet şi-a majorat businessul local cu 44% în ultimii pa­tru ani în care au întâmpinat concurenţă majoră doar din partea malţului de import.
 
Piaţa are potenţialul de a se dubla având în vedere că în fie­care din ultimii trei ani în piaţa românească a intrat malţ de 40 mil. euro. Fiecare tonă de malţ de import a fost achizi­ţio­nată la un preţ mediu de circa 450 de euro în luna aprilie a acestui an.
 
Francezii se bazează pe fabrica în care au investit până acum câteva zeci de milioane de eu­ro şi pe două si­lo­zuri prin inter­me­diul căroră preiau orzul de bere din piaţa agricolă ro­mâ­nească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO