Retail&Agrobusiness

Freshmix, distribuitor de fructe şi legume pentru HoReCa: Ni s-au diminuat vânzările cu 97%. Din 65 de locaţii în care distribuiam, în prezent funcţionează numai 3%

Freshmix, distribuitor de fructe şi legume pentru...

Autor: Florentina Niţu

30.03.2020, 18:15 7925

Freshmix, companie activă pe piaţa din România din 2005, care furnizează fructe şi legume proaspete industriei HoReCa din oraşele Bucureşti, Braşov, Călăraşi, Feteşti, Piteşti, Ploieşti, Urziceni şi Constanţa, şi-a diminuat vânzările cu 97%, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei militare privind suspendarea activităţii restaurantelor, hotelurilor şi cafenelelor.

„Momentan stagnăm, pentru că noi dădeam majoritatea produselor către HoReCa, iar clienţii persoane fizice nu pot să absoarbă în acelaşi timp volumul de fructe şi legume. Ni s-au diminuat vânzările cu 97%, pentru că puţine restaurante cu care colaboram livrează acasă şi românii preferă să gătească în perioada aceasta, mai ales că viitorul este incert”, a spus pentru ZF Florin Alexandru Clinci, administratorul Vegetable Logistic, companie ce deţine brandul Freshmix.

Produsele FreshMix erau distribuite în 65 de locaţii, precum restaurante, cantine sau cămine de bătrâni, iar în prezent, numai 3% dintre ele funcţionează. Compania colabora cu furnizori interni şi externi de fructe şi legume.

„Sunt de 18 ani pe piaţa legumele şi fructelor, dar criza de acum, nu se compară cu criza economică din 2009. Aceasta o să pună pe butuci jumătate din restaurante. (...) Am şi un restaurant şi o secţie de curăţat legume şi fructe. Acum HoReCa e la pământ. Într-un fel sau altul, sunt afectate 90% din businessuri”, a precizat el.

În anul 2008, antreprenorul a deschis în oraşul Afumaţi o linie de curăţare, tăiere şi ambalare în vid a legumelor, iar un an mai târziu a introdus în gama de produse o varietate de legume conservate.
Clinci consideră că sectorul HoReCa îşi va reveni abia în luna august, însă numai în proporţie de 50-60%.

Vegetable Logistic a avut în 2018, ultimul an pentru care există date publice, o cifră de afaceri de aproape 7 milioane de lei, cu o marjă de profit de 10%, arată datele de la ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO