FrieslandCampina: Furnizorii noştri sunt fermele cu până la 25 de vaci. Pentru fabricarea Napolact colectăm lapte doar de la fermierii locali

Secțiune susținută de Medlife Logo

2 aug 2017 Autor: Laurentiu Cotu

♦ Grupul FrieslandCampina România, producătorul lactatelor Napolact, mizează în acest an pe o creştere de 5-10% a afacerilor faţă de anul trecut, când compania a realizat o cifră de afaceri netă de peste 339 de milioane de lei (75,4 mil. euro) şi a revenit pe profit. 

În cursul anului trecut produ­că­to­rul de lactate a integrat ac­ti­vi­tăţile FrieslandCampina S.A, Napolact S.A şi Industrializarea Lap­telui Mureş S.A într-o sin­gu­ră entitate, FrieslandCampina SA, con­solidând, totodată, raportarea financiară. 

Ca nivel al rulajelor, compania este al patrulea cel mai mare jucător de pe piaţa locală a lactatelor, după Albalact, Danone şi Olympus.

„Colectăm zilnic în jur de 200.000 de litri de lapte, în principal de la ferme cu până la 25 de vaci, fiindcă vrem să sus­ţinem şi să încurajăm afacerile de fa­milie. Pentru fabricarea produselor Napo­lact colectăm lapte doar de la fer­mierii din România, obiectivul nostru pentru acest an fiind o creştere de 5-10% a afacerilor, faţă de anul trecut“, a declarat Cornel Cărămizaru, director general al FrieslandCampina România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.08.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
ferme
, furnizori
, lapte
, vaci
, fermieri
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide