Retail&Agrobusiness

Gabriel Roceanu, director general Crama Oprişor: o treime din vinurile noastre pleacă la export, în special în Germania, dar şi în Cehia şi Asia

Gabriel Roceanu, directorul general al Carl Reh Winery:

Toate vinurile Cramei Oprişor sunt vândute atât în HoReCa, cât şi în retail. Noi avem o oarecare reţinere în abordarea aceasta de separare a celor două universuri distincte. De ce să punem bariere în faţa consumatorului atunci când doreşte să consume vinuri bune, atât acasă, cât şi în HoReCa?

Gabriel Roceanu, directorul general al Carl Reh Winery: Toate vinurile Cramei Oprişor sunt vândute atât în HoReCa, cât şi în retail. Noi avem o oarecare reţinere în abordarea aceasta de separare a celor două universuri distincte. De ce să punem bariere în faţa consumatorului atunci când doreşte să consume vinuri bune, atât acasă, cât şi în HoReCa?

Autor: Cristina Roşca

20.06.2018, 00:00 278

Compania Carl Reh Winery, care deţine brandul Crama Oprişor, a avut în 2017 afaceri de 19,3 milioane de lei, businessul fiind în stagnare în ultimii trei ani.

„Ferma de struguri a Cramei Oprişor a produs 1.700 de tone de struguri în sezonul 2017, cu 15% mai mult decât în 2016 din punct de ve­dere cantitativ. În ana­liza comparativă trebuie ţinut cont de faptul că în aprilie 2016 am fost afectaţi de o brumă rece de iarnă târzie şi astfel pe aproximativ  20% din suprafaţă au fost compromişi lăstarii tineri atât la frunze, cât şi la mugurii de fruct“, spune Gabriel Roceanu, directorul general al Carl Reh Winery. El explică astfel că din punct de vedere calitativ sezonul 2017 a fost mai generos cu temperaturile din august şi septembrie, fiind mult mai fa­vorabil echilibrul dintre noapte şi zi. Astfel coacerea strugurilor s-a desfăşurat lent, având la momentul recoltării o calitate mai bună a mustului decât în 2016, pe anumite soiuri şi parcele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO