Retail&Agrobusiness

Gabriel Zgunea, CEO, Corporate Intelligence Agency: Schimbările care se produc în societate şi economie sunt foarte rapide, iar cât de repede ai acces la informaţie face diferenţa între un succes mai mare şi un succes mai mic

ZF Retail Summit 2025

Gabriel Zgunea, CEO, Corporate Intelligence Agency:...

Autor: Ramona Cornea

12.05.2025, 13:09 191
Într-un context economic tot mai volatil, în care schimbările sociale şi de business se succed cu o viteză greu de anticipat, accesul rapid la informaţie devine un avantaj competitiv esenţial, crede Gabriel Zgunea, CEO al Corporate Intelligence Agency. 
 
„Clienţii ne-au solicitat serviciile în măsura în care au înţeles care este maximul pe care-l pot obtine din serviciile noastre. La început foloseau doar serviciile de identificare de fraudă, astăzi nu se mai întâmplă doar asta. Lucrăm destul de mult pe zona de reputaţie, încercăm să înţelegem cine sunt cei care generează aceste atacuri din zona online dar şi motivele pentru care le generează. Avem de asemenea destul de dezvoltată zona de executive business reporting. Schimbările care se produc în societate şi economie sunt foarte rapide. Dacă nu ai acces la informaţie extrem de rapid, asta poate face diferenţa între un succes mai mare şi un succes mai mic”, a spus el în cadrul evenimentului ZF Retail Summit 2025. 
 
Ce a mai declarat Gabriel Zgunea în cadrul evenimentului ZF: 
 
 Cred că fiecare dintre clienţii noştri aşteaptă ca ceva să se întâmple, pe unele segmente poate că s-au văzut unele încetiniri, dar nu s-a văzut un blocaj care să afecteze vânzările. S-a văzut o uşoară încetinire legată mai mult de incertitudinea cu privire la viitorul imediat.
 
 Avem servicii legate de fake news, este un punct important  în ultimii ani. Unul dintre cele mai căutate servicii este cel de identificare şi combatere a fraudelor. Aceste fraude pot fi interne, cele comise de angajaţi sau fraude externe, care sunt comise de clienţi şi furnizori.
 
  Atunci când nivelul de trai scade sau există presiune pe venituri, fraudatorii caută soluţii de a-şi completa veniturile şi de a-şi menţine nivelul de trai. Dacă nu se poate discuta despre o creştere salarială, aceştia caută să-şi rotunjească veniturile prin fraudă. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels