Retail&Agrobusiness

Germanii de la Agrarius extind portofoliul local şi ajung la 4.700 de hectare în Banat

Germanii de la Agrarius extind portofoliul local şi...

Autor: Gabriel Razi

28.01.2015, 00:06 370
Compania germană Agrarius, listată pe bursa de la Frankfurt şi unul dintre cei mari producători agricoli din Timiş, a preluat în arendă 500 de hectare de teren arabil şi a ajuns să aibă în portofoliu în total 4.700 de hectare, cu 12% mai mult decât la sfârşitul anului trecut.
 
„Achiziţia ne permite să folosim mai eficient capacităţile de care dispunem şi să reducem încă o dată costurile totale pe hectar ale întregii operaţiuni“, a comentat Ottmar Lotz, şeful Agrarius.
 
Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 3,2 milioane de euro, în creştere cu 23% faţă de anul 2013, iar pentru 2015 germanii şi-au construit bugetul pe baza prezumţiei că încasările vor creşte cu 40%, până la 4,5 milioane de euro.
 
„Estimarea este făcută pe baza preţurilor din prezent. Compania aşteaptă de asemenea să obţină profit net şi în 2015“, se arată în anunţul Agrarius.
 
Extinderea portofoliului de terenuri agricole a fost făcută în condiţiile în care terenurile luate în arendă se află în apropiere de alte su­pra­feţe ce erau exploa­tate deja de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO