Retail&Agrobusiness

Germanii de la Agrarius şi-au făcut bugetul pe creştere cu 50% şi speră să revină pe profit

Germanii de la Agrarius şi-au făcut bugetul pe...

Autor: Gabriel Razi

10.07.2014, 00:06 655
Compania germană Agrarius, listată pe bursa de la Frankfurt şi care exploatează 4.200 de hectare de teren arabil în judeţul Timiş, şi-a bugetat afaceri de 3,5 milioane de euro pentru anul calendaristic 2014 şi speră să revină pe profit după ce anul trecut au pierdut un milion de euro.
 
„Recolta ce va fi strânsă de pe 3.378 de hectare va fi bună în acest an, iar 34% din recoltă au fost deja vândute la termen la pre­ţuri puţin mai mari decât cele pe care le planificasem. Ne-am extins şi serviciile prestate pentru o altă organizaţie din care vom încasa 80.000 de euro şi în urma cărora vom folosi mai eficient parcul de utilaje“, a explicat Ottmar Lotz, preşedintele Agrarius, în­tr-un anunţ public.
 
Germanii controlează în România companiile Tomtim Tomnatic şi Apodemus Agrar, afaceri cu 25 de angajaţi şi active cumulate de 3 milioane de euro. Ei şi-au extins în acest an portofoliul de terenuri agricole cu 20% după ce au achiziţionat o fermă cu terenuri la câţiva kilometri vest de Timişoara. Preluarea a fost una „de avarie“, în condiţiile în care Agrarius nu a reuşit să strângă la începutul anului pe bursa de la Frankfurt 4,5 mil. euro pentru a achiziţiona şi arenda teren arabil pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO