Retail&Agrobusiness

Germanii de la Dalli au undă verde să producă detergenţi la Timişoara

Germanii de la Dalli au undă verde să producă...

Autor: Cristina Rosca

02.04.2015, 00:06 1007
Gigantul P&G renunţă după 20 de ani la primul activ cumpărat în România.
 
Tranzacţia prin care producătorul german de detergenţi şi produse de îngrijire Dalli va prelua fabrica din Timişoara a Procter&Gamble a primit acordul Consiliului Concurenţei, acesta fiind încă un pas către finalizarea acordului.
 
Ultimele detalii ale tranzacţiei urmează să fie puse la punct până în septembrie, când germanii vor intra efectiv în posesia fabricii unde lucrează circa 200 de oameni. Grupul Dalli are 1.600 de angajaţi în sediul central şi în cele şase fabrici din Germania, Austria şi Olanda.
 
Preluarea fabricii de la Timişoara, cu o istorie de câteva zeci de ani, reprezintă intrarea companiei în producţie în România şi în regiune totodată. Pentru fabrica unde se produce detergent Tide şi Ariel, dar şi înălbitor ACE, Dalli a plătit circa 30 de milioane de euro, potrivit datelor ZF din piaţă.
 
„Autoritatea de concu­renţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al com­patibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regula-mentul privind concentrările econo­mice. Analiza Consili-u­lui Concurenţei a condus la concluzia că această tranzacţie nu ridică obstacole semnificative în calea concu-renţei, prin crearea sau con­solidarea unei poziţii domi-nante pe pieţele relevante identificate“, spun reprezen-tanţii Consiliului Concurenţei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO