Retail&Agrobusiness

Gheorghiţă Corbu, cultivator de cereale din Constanţa: „Piaţa cerealelor este nesigură. Vom vedea cum evoluează economia”

Gheorghiţă Corbu, cultivator de cereale din Constanţa:...

Autor: Florentina Niţu

01.04.2020, 14:58 315

Gheorghiţă Corbu, fondator şi director general al companiei Legam Agro din sectorul cultivării cerealelor, din judeţul Constanţa, spune că nu a avut probleme cu aprovizionarea cu inputuri agricole – seminţe, îngrăşăminte, pesticide, erbicide, motorină, deoarece le-a achiziţionat înainte ca coronavirusul (SARS-CoV-2) să apară în România, însă crede că, la recoltare, vor fi probleme cu desfacerea producţiei.

„Norocul nostru a fost că ne-am aprovizionat din timp, din iarnă, cu inputuri agricole, astfel că la însămânţare nu am avut probleme. Problema noastră este seceta, iar prioritatea statului ar trebui să fie reabilitarea sistemului de irigaţii. Suprapunerea coronavirusul cu seceta e o provocare pentru fermieri, mai ales că piaţa cerealelor este nesigură. Vom vedea cum evoluează economia”, a spus pentru ZF Gheorghiţă Corbu, proprietarul companiei Legam Agro.

Totodată, el consideră că o altă prioritate a statului, pentru a sprijini fermierii, este investiţia în cercetare, mai exact, în conservarea şi dezvoltarea seminţelor 100% româneşti, căci „în toamnă s-ar putea să întâmpinăm dificultăţi în a găsi seminţe”.

Antreprenorul a mai menţionat că autorităţile ar trebui să ia măsuri în ceea ce priveşte specula alimentară, pentru că „preţul unor alimente s-a triplat”. „Dacă acum două săptămâni un kilogram de mere era 4 lei în piaţă, astăzi era 6 lei, o creştere de 50% a preţului, iar dacă un kilogram de cartofi costa 1 leu, acum costă 6 lei.”

Compania Legam Agro a avut o cifră de afaceri de 4,5 mil. euro în 2018, în creştere cu 27% faţă de anul precedent, un profit de 1,3 mi. euro şi un număr mediu de 19 angajaţi, conform confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO