Retail&Agrobusiness

Un gigant internaţional intră pe piaţa românească în plină criză: Sotheby’s, cel mai important broker de artă din lume, a intrat pe piaţa locală cu Romania Sotheby’s International Realty, cel mai nou membru al reţelei globale

Un gigant internaţional intră pe piaţa românească...

Autor: Dorin Oancea

01.08.2020, 15:17 521

Brandul internaţional Sotheby’s s-a lansat marţi în România, sub numele Romania Sotheby’s International Realty, compania românească devenind cel mai nou membru al reţelei globale. 

Sotheby’s International Realty Affiliates LLC pătrunde pe piaţa românească prin asocierea cu Artmark Historical Estate, companie ce a aparţinut grupului Artmark - cea mai mare platformă de promovare culturală din piaţa românească de artă, istorie şi bunuri simbolice.

Romania Sotheby’s International Realty se va concentra pe achiziţii de proprietăţi istorice şi de lux din ţara noastră şi va oferi, la nivel global, accesul la proprietăţile reprezentative din România, sub umbrela a diviziei de imobiliare a celei mai vechi case de licitaţii de artă din lume.

Sotheby’s, înfiinţată în 1744, nu este doar cea mai mare companie globală de artă, dar sub brandul Sotheby’s International Realty se operează, începând cu 1976, şi cea mai semnificativă punere în valoare de imobile istorice ori rezidenţiale de lux în peste 72 de ţări din întreaga lume şi cu un volum record de vânzări la nivel global în 2019 de 114 miliarde de dolari.

Artmark Historical Estate a fost înfiinţată în 2014, drept asociere între Casa de Licitaţii Artmark şi Constantin Prisecaru, actualul Managing Partner, alături de CEO Monica Barbu, fiind o companie de consultanţă imobiliară specializată în valorificarea rezidenţială ori comercială a caselor cu istorie din România. Actualmente, portofoliul Artmark Historical Estate măsoară peste 250 de imobile cu istorie, echipa numărând 6 brokeri specializaţi.

Artmark Historical Estate, racordată la practicile şi spiritul internaţional, a fost vreme de 6 ani compania grupului Artmark.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO