Retail&Agrobusiness

Gigantul american Monsanto, amendat cu 289 mil. euro după ce ar fi vândut un insecticid care provoacă cancer. Insecticidul Roundup s-a vândut şi în România

Gigantul american Monsanto, amendat cu 289 mil. euro...

Autor: Roana Rotaru

13.08.2018, 18:42 1134

O instanţă din San Francisco (SUA) a ordonat Monsanto să achite daune de 289 mil. euro unui fost grădinar, care susţine că făcut cancer din cauza unui insecticid produs de Monsanto, denumit Roundup, potrivit publicaţiei Bloomberg.  

În urma scandalului, acţiunile gigantului german din industria agro-chimică Bayer AG, multinaţionala care a cumpărat Monsanto în primvara acestui an, au scăzut luni cu 12%, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii şapte ani, potrivit sursei citate.

Insecticidul Roundup, folosit pentru combaterea buruienilor, se găsea în trecut şi în fitofarmaciile din România, până în vara anului 2016, când Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară, a decis retragera de pe piaţă a mai multor produse agro-chime pe bază de glifosfat.

Monsanto România a încheiat anul 2017 cu afaceri de 443 mil. lei (97 mil. euro) din vânzarea de seminţe agricole certificate şi produse agro-chimice, potrivit datelor publice. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO