Retail&Agrobusiness

Gigantul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale din România, cumpără 40% din Promat Comimpex si Agroind Cauaceu

Gigantul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari...

Autor: Roana Rotaru

06.06.2018, 16:23 3324

Grupul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale şi producători de îngrăşăminte chimice din România, aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei pentru achiziţia a 40% din acţionariatul companiilor din agricultură Promat Comimpex si Agroind Cauaceu. Reprezentanţii Ameropa nu au precizat ce suma oferă celor două companii.

„Ameropa Holding AG a acceptat să achiziţioneze 40% din acţiunile companiei Promat Comimpex, o companie fondată în 1998 de Cristian Moldovan, cu sediul în Tasnad, judeţul Satu Mare, şi Agroind Cauaceu, o companie fondată în 1974 de Dan Corbuţ cu sediul în Oradea, Bihor”, spun reprezentanţii Ameropa.

Tranzacţiile Ameropa e sunt în curs de aprobare la Consiliului Concurenţei.

Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu distribuie îngrăşăminte chimice, pesticide combustibil diesel pentru agricultură, seminţe şi colectează cereale şi oleaginoase din nord-vestul şi sud-vestul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO