Retail&Agrobusiness

Gorjeanul Nicolae Sarcină cere insolvenţa grupului Succes, care a raportat profit în fiecare an de criză

Nicolae Sarcină este cel mai puternic antreprenor român din comerţul alimentar, o piaţă de 16-17 mld. euro dominată clar de străini. El deţine sub brandul Succes peste 150 de magazine în nouă judeţe şi Bucureşti.

Nicolae Sarcină este cel mai puternic antreprenor român din comerţul alimentar, o piaţă de 16-17 mld. euro dominată clar de străini. El deţine sub brandul Succes peste 150 de magazine în nouă judeţe şi Bucureşti.

Autor: Cristina Rosca

13.01.2015, 00:06 2244
Grupul Succes Nic Com, cu activităţi în domenii precum retail alimentar, comerţ cu carburanţi, producţie de panificaţie sau prelucrarea lemnului, controlat de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, şi-a cerut insolvenţa săptămâna trecută.
 
O decizie în acest dosar urmează a fi luată pe 27 ianuarie.
 
Compania Succes Nic Com a terminat anul 2013 cu afaceri de peste 350 mil. lei, în creştere cu aproape 4%, şi un profit de 1,1 mil. lei. Compania a raportat profit în fiecare an în perioada 2008-2013, datele pentru anul trecut nefiind disponibile.
 
Sarcină este cel mai puternic antreprenor român din comerţul alimentar, o piaţă de 16-17 mld. euro dominată clar de străini. El deţine sub brandul Succes peste 150 de magazine în nouă judeţe şi Bucureşti. Afacerile din retail erau înregistrate, potrivit ultimelor date comu­nicate de companie, pe entitatea juridică Succes Nic Com, ca şi celelalte. Totuşi, omul de afaceri deţine şi alte firme, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT care îl acuză pe antre­prenorul gorjean de evaziune fiscală de 7 mil. euro.
 
Astfel, la finalul lunii noiembrie 2014 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, au efectuat 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor  Ilfov, Dolj, Gorj şi Cluj,  la sediile principale/se­cundare ale unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate  formată din 7 persoane, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO