Retail&Agrobusiness

Grecii de la Chipita au vândut croissante şi creme de ciocolată de 312 milioane de lei

Grecii de la Chipita au vândut croissante şi creme de...

Autor: Mădălina Panaete

16.06.2015, 00:06 1200
Chipita România, producătorul unor branduri precum 7Days sau Fineti, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 312 mil. lei (70 mil. euro), cu 10 mil. lei mai mult faţă de anul precedent, arată o analia ZF făcută pe  baza datelor de pe mfinante.ro.
 
Acesta este al cincilea an conse­cutiv de creştere pentru filiala locală a grupului grec. De ase­menea, compania a avut anul trecut un profit de 15,8 mil. lei, de cinci ori mai mult faţă de anul pre­cedent. Chipita, care are în România peste 800 de angajaţi, deţine o unitate de producţie în localitatea Clin­ceni, judeţul Ilfov. Chipita alături de Nestlé sunt singurii jucători internaţionali mari care deţin unităţi de producţie a dulciurilor pe plan local.
 
Grupul grec Chipita a intrat pe piaţa din România la jumătatea anilor 1998 şi produce în prezent croissante, prăjituri, bake rolls şi creme de cacao cu alune în fabrica din Clinceni, potrivit informaţiilor anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO