Retail&Agrobusiness

​Grigore Horoi, preşedintele Agricola: Ar trebui ca statul să accelereze rambursările de TVA şi plata ajutoarelor de stat pentru companii, în această perioadă

​Grigore Horoi, preşedintele Agricola: Ar trebui ca...

Autor: Florentina Niţu

27.03.2020, 16:29 134

Grigore Horoi, preşedintele grupului Agricola din Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, consideră că în contextul evoluţiei noului coronavirus, ar trebui ca statul să accelereze rambursările de TVA şi plata ajutoarelor de stat pentru companii, astfel încăt să poată face faţă cu bine acestei situaţii.

„Ar trebui ca rambursările de TVA şi plata ajutoarelor de stat să fie accelerate, în această perioadă. În general, la noi lucrurile merg nefiresc de greu, dar măcar acum să fie altfel. La nivel declarativ, pare că autorităţile înţeleg rolul economiei în ecuaţia vieţii noastre (a companiior – n. red.), dar să vedem dacă o pun şi în practică”, a spus Grigore Horoi în cadrul emisiunii audio ZF Live – 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR.

El a adăugat că odată cu declanşarea epidemiei de COVID-19 cheltuielile cu personalul şi producţia au crescut, pentru că au intervenit costurile cu transportul şi plata orelor suplimentare, pentru a susţine cererea aflată în creştere.

Grupul Agricola, din care fac parte companiile Agricola, Salbac, Europrod şi Avicola Lumina, a raportat afaceri de 768 mil. lei (cca.162 mil. euro) în 2019, în creştere cu 8% faţă de anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO