Retail&Agrobusiness

Un grup austriac preia o fabrică de pet-uri din Braşov cu afaceri de 129 mil. lei. „Obţinem accesul la o reţea de distribuţie puternică. Star East Pet este un partener strategic bun pentru atingerea obiectivelor din România şi chiar mai departe.“

Un grup austriac preia o fabrică de pet-uri din Braşov...

Autor: Ştefan Stan

06.02.2017, 00:05 654
ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel global, a cumpărat compania Star East Pet, cu sediul în Braşov, specializată în producţia de preforme din PET pentru băuturi, alimente şi produse neali­mentare.
 
Valoarea tranzacţiei semnate la începutul acestui an nu a fost făcută publică. Ea poate fi însă estimată la peste 10 milioane de euro, potrivit surselor ZF.
 
„Încheierea tranzacţiei este prevăzută pentru mijlocul anului 2017, în funcţie de autorizaţiile legale şi industriale necesare, emise de autorităţile abilitate, spun oficialii ALPLA.
 
În 2015, ultimul an pentru care există date publice, Star East Pet raporta o cifră de afaceri de 129 de mi­lioane de lei şi un profit net de 3,4 milioane de lei, la 69 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
 
Prin această achiziţie ALPLA îşi va mări capacităţile de producţie din Europa de Est. În plus, portofoliul de produse şi baza de clienţi vin în completarea tranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO