Retail&Agrobusiness

Grupul Agricola din Bacău, controlat de Grigore Horoi, are un plus 7% la vânzările de carne de pasăre şi de mezeluri pe fondul creşterii consumului din România

Grigore Horoi, preşedintele Agricola

Grigore Horoi, preşedintele Agricola

Autor: Florentina Niţu

12.02.2020, 00:05 322

♦ Grupul a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 768 mil. lei (162 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de 2018 ♦ Consumul de carne de porc a fost de 72,5 kg per capita în 2018, iar cel de carne de pasăre a fost de 57,1 kg.

 

Grupul Agricola din Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui şi de salamuri crud-uscate din România, a înregistrat o creştere de 7% a vânzărilor de carne de pasăre şi de mezeluri în 2019. Totodată, afacerile la nivel de grup au fost de 768 mil. lei (162 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul precedent.

„Este rezultatul unei execuţii îmbunătăţite în operaţional, cu creşteri în vânzarea produselor diferenţiatoare - Puiul Fericit şi Cocoşel de Pădure - şi a produselor cu valoare adăugată mai mare. Aş menţiona că la sfârşitul anului trecut am finalizat un proces amplu de repoziţionare a brandului“, a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO