Retail&Agrobusiness

Grupul Albalact raportează o creştere cu 8,9% a veniturilor în 2015

Grupul Albalact raportează o creştere cu 8,9% a...

Autor: Departamentul Economic

28.04.2016, 10:15 245

Rezultatele includ Albalact SA şi societăţile Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc şi Albalact Logistic SRL, pe care Albalact SA le deţine.

"Ne bucură faptul că am reuşit să ne urmăm strategia construită în jurul unei creşteri profitabile a afacerilor. Am urmărit să avem un echilibru bun între creşterea veniturilor cu o cifră şi creşterea profitului. Anul trecut, am acordat o mare importanţă investiţiilor in marketing, iar succesul noilor proiecte ne-a depăşit aşteptările", a declarat Stephane Batoux, directorul general al Albalact.

Pentru 2016, grupul şi-a propus menţinerea strategiei pentru a sustine creşterea profitabilă cu o cifră.

"Rămânem focusaţi pe brand-ul tradiţional Albalact, dar plănuim şi alte inovaţii pe segmentul iaurtului, cel mai probabil în a doua jumătate a anului. Vom continua, de asemenea, să extindem şi să optimizăm activitatea de distribuţie", a mai spus Batoux.

În luna ianuarie a acestui an, acţionarii majoritari, care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact, au încheiat un contract de vânzare cu compania Lactalis.

"Acest contract prevede condiţii precedente uzuale de finalizare a tranzacţiei, incluzând, dar fără a se limita la, aprobarea Consiliului Concurenţei din România şi lipsa oricărei schimbări negative semnificative, astfel cum a fost agreat contractual de către părţi. Sub rezerva îndeplinirii acestor condiţii precedente, Lactalis intenţionează să iniţieze o ofertă publică de preluare voluntară având
drept obiect 100% din acţiunile deţinute de acţionarii Albalact, primind angajamente ferme din partea Acţionarilor Vânzători de a subscrie toate acţiunile pe care le deţin în oferta de preluare", spun reprezentanţii companiei.

Principalii acţionari ai Albalact sunt Raul şi Lorena Ciurtin şi fondul de investiţii RC2, restul acţiunilor fiind împărţite de către ceilalţi investitori de pe piaţa de capital locală.

Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi.

Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate şi UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact şi Poiana Florilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO