Retail&Agrobusiness

Grupul chinez Haier despre fabrica de 53 mil. euro din Prahova: „Va fi gata în primăvara lui 2021 şi va produce aparate frigorifice pentru Europa“. Această unitate de producţie va fi prima din Europa a gigantului chinez care va produce frigidere

Cristina Bănică, managing director pentru Candy Hoover România

Cristina Bănică, managing director pentru Candy Hoover România

Autor: Cristina Roşca

04.10.2020, 12:00 19638

Fabrica pe care grupul chinez Haier, un gigant cu afaceri anuale de peste 25 mld. euro, o construieşte în localitatea Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova urmează a fi gata în primăvara lui 2021. Aceasta va realiza frigidere pentru piaţa europeană.

„Haier deţine unităţi de producţie în Franţa, Italia, China, Rusia şi Turcia. Pe lângă aceste fabrici, Haier îşi extinde operaţiunile în Europa cu o fabrică în România. Noua companie Haier Tech România, parte a Haier Group, construieşte chiar în acest moment prima unitate de producţie de echipamente frigorifice din Europa, în România, la Ariceştii Rahtivani, lângă Ploieşti, în Parcul Industrial Allianso“, spune Cristina Bănică, managing director pentru Candy Hoover România.

Aceasta este compania de import şi distribuţie a grupului Haier. Astfel, activitatea companiei va fi împărţită, businessul de producţie urmând a fi administrat separat.

Investiţia în fabrică e de 53 mil. euro, iar circa jumătate din sumă ar urma să fie ajutor de stat, conform datelor publicate anterior pe site-ul Ministerului de Finanţe. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte aflate în derulare în producţia locală de electrocasnice unde există deja şapte fabrici mari de bunuri finite şi una de componente, plus altele mai mici. România mai are o singură fabrică de frigidere, cea a Arctic din Găeşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO