Retail&Agrobusiness

Grupul City Grill se apropie de podiumul pieţei de restaurante. Timp de aproape 20 de ani, podiumul a fost exclusiv al McDonald’s, KFC şi Pizza Hut

Dragoş Petrescu

Dragoş Petrescu

Autor: Cristina Roşca

26.05.2016, 00:07 3511

Grupul City Grill, controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu, a terminat anul trecut cu afaceri de 115 mil. lei, în creştere cu 28% faţă de 2014 şi aproape duble faţă de 2012. Compania cuprinde 16 restau­ran­te şi ca­fenele sub mai multe branduri, pre­cum City Grill, Trattoria Buon­gior­no sau Caru’ cu Bere (în administrare).

„Anul trecut am deschis restau­ran­tele Pescăruş şi Hanul lui Manuc, care au avut un aport important la cifra de afaceri. Prin deschiderea lor am creat şi câteva sute de locuri de muncă“, spune Dragoş Petrescu.

Acesta este primul business local de restaurante care depăşeşte pragul de 100 mil. lei cifră de afaceri, pe o piaţă dominată la vârf de brandurile internaţionale.

Totuşi, anul trecut City Grill s-a apro­piat de podium şi de ocupantul lo­cului al treilea în top - reţeaua ame­ri­cană Pizza Hut, cu afaceri de 157 mil. lei în 2015.

Piaţa de restaurante, cafenele şi ba­ruri din România este dominată la vârf de jucătorii internaţionali, res­pec­tiv de McDonald’s, KFC şi Pizza Hut. Cei trei fac regulile pe această piaţă de mai mulţi ani, având îm­pre­ună afaceri de circa 1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO