Retail&Agrobusiness

Grupul de lux LVMH, care controlează Louis Vuitton şi Givenchy, lansează o ofertă ostilă de 14,5 miliarde dolari pentru pentru achiziţia celebrului brand de bijuterii Tiffany

Grupul de lux LVMH, care controlează Louis Vuitton şi...

Autor: Alex Ciutacu

28.10.2019, 09:50 583

LVMH, grupul care controlează branduri precum Louis Vuitton şi Givenchy, a lansat o ofertă de 14,5 miliarde de dolari pentru achiziţia producătorul de bijuterii Tiffany & Co, într-o tranzacţie prin care grupul controlat de familia Arnault vrea să se extindă pe piaţa din SUA, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Grupul a abordat compania americană Tiffany cu o propunere de preluare în urmă cu o lună. Tranzacţia evaluează Tiffany la 120 de dolari per acţiune, cu 22% mai mult decât preţul de închidere de vineri, 25 octombrie.

Tiffany analizează în prezent oferta dar nu prezintă nicio garanţie că vor ajunge la un acord, potrivit sursei citate.

„Tiffany s-ar putea dovedi un nume potrivit pentru LVMH, care nu şi-a atins încă potenţialul maxim pe segmentul de bijuterii”, spune Deborah Aitken, analist pe piaţa bunurilor de lux în cadrul Bloomberg Intelligence.

Piaţa de bijuterii creşte la un ritm de circa 6% pe an – cu circa 200 de puncte de bază mai rapid decât piaţa ceasurilor de lux.

Dacă părţile vor ajunge la o înţelegere, ar fi ce mai mare tranzacţie pentru cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, preşedintele LVMH. Grupul francez mai controlează brnduri precum Bulgari, Sephora, Hublot şi Dom Perignon.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO