Retail&Agrobusiness

Grupul de modă Prada cumpără 20% dintr-o fabrică din România şi devine singurul acţionar al unităţii de producţie încălţăminte din Sibiu. Vânzătoarea este antreprenoarea Andreea Sabău

Grupul de modă Prada cumpără 20% dintr-o fabrică din...

Autor: Cristina Roşca

21.02.2022, 00:07 3481

Gigantul din industria luxului Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de încălţăminte Hipic Prod Impex de la Sibiu, România, după ce a cumpărat pachetul de 20% de la antreprenoarea locală Andreea Sabău.

România nu este singura piaţă unde grupul a făcut astfel de mutări anul trecut, arată un document al grupului, unde nu apare însă valoarea fiecărei achiziţii.

Într-un alt document al grupului Prada apare informaţia conform căreia între 2019 şi 2021 compania a investit 80 mil. euro în producţie, mai exact în achiziţii strategice pentru „o integrare mai bună pe verticală“.

Prada are în total 23 de unităţi de producţie, dintre care 20 în Italia şi câte una în Marea Britanie, Franţa şi România. Pe plan local, grupul dezvoltă o nouă fabrică. Hipic Prod Impex a încheiat 2020 (an marcat de pandemia de COVID-19) cu afaceri de 28 mil. lei, în scădere faţă de 45 mil. lei în anul anterior. Declinul poate fi pus pe seama pandemiei care a dus la închiderea temporară a magazinelor fizice şi la limitarea libertăţii de mişcare.

Faptul că oamenii au stat mai mult acasă i-a determinat să investească mai puţin în modă. Datele pe 2021 nu sunt încă disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO