Retail&Agrobusiness

Grupul care deţine brandurile de echipamente sportive Salomon sau Wilson a cumpărat o fabrică în România. Unitatea de producţie Chimsport din Orăştie producea deja în sistem de lohn pentru gigantul finlandezo-chinez

Grupul care deţine brandurile de echipamente sportive...

Autor: Cristina Roşca

23.09.2020, 00:07 2059

Amer Sports, unul dintre cei mai importanţi producători de echipa­mente sportive din lume, cu afaceri anuale de circa 3 mld. euro, a cumpărat fabrica din Orăştie, judeţul Hune­doara, a companiei Chimsport.

Aceasta producea deja de peste 15 ani clăpari Salomon şi componente pentru bicicletele sub brandul Mavic, conform celor mai recente date ZF.

Odată cu această mutare, grupul a trecut de la lohn la producţie proprie la Orăştie. Amer Sports mai colaborează însă, conform celor mai recente date ale ZF, cu alte companii şi fabrici locale precum Plastor şi Pereno din Oradea, Livaro, Gecomod şi CFS. „În total, Amer Sports produce 24% din toate articolele sale în fabrici proprii şi alte 12% în unităţi hibride“, conform datelor de pe site-ul grupului.

Chimsport cu fabrica din Orăştie lucra, potrivit datelor ZF, exclusiv pentru Amer Sports, care a decis să preia businessul local din cauza unor probleme financiare pe care firma românească le avea. Mai mult, gigantul vrea să dezvolte aici producţia.

Compania Chimsport a avut afaceri de 92,5 mil. lei în 2019, cu 5% mai mici decât în anul anterior, şi peste 700 de salariaţi. Profitul net însă s-a prăbuşit de la 2,9 mil. lei în 2018, la 28.000 de lei anul trecut.

Chimsport este controlată la rândul său de Chimica, o afacere al cărei acţionar majoritar este Alexandru Fărcaş.

Grupul Amer Sports, fondat în Finlanda în 1950, însă cumpărat de chinezi între timp, a semnat primele contracte cu producători locali în anii ’90.




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO