Retail&Agrobusiness

Grupul german dalli a dat drumul producţiei în fosta fabrică a P&G de la Timişoara

Grupul german dalli a dat drumul producţiei în fosta...

Autor: Mădălina Panaete

15.10.2015, 00:05 977
Fabrica de detergenţi din Timişoara, care a fost timp de 20 de ani în portofoliul gigantului american Procter & Gam­ble (P&G), a început de ieri să producă pentru noul pro­prietar, grupul german dalli, care a cumpărat-o în noiembrie 2014.
 
Potrivit datelor ZF, nemţii au plătit câteva zeci de mi­lioane de euro pentru prima lor unitate de producţie din regiune.
 
„Preluarea ne permite să susţinem expansiunea clienţilor ac­tuali din segmentul retail sub mărci private, în special în ma­ga­zine de tip discount şi drogherii din Europa Centrală şi de Est şi să ne poziţionăm strategic într-o piaţă cu potenţial de creş­tere“, a spus Markus Kessler, CEO al dalli-group, cu afa­ceri de circa 900 mil. euro anual. Grupul deţine şase fabrici în Germania, Austria şi Olanda. Ger­manii sunt specializaţi în pro­ducţia de mărci private pen­tru retailerul Lidl, dar şi pentru dm drogerie markt, potrivit da­te­lor ZF. Ambele companii au planuri ambiţioase de expan­siu­ne în regiune şi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO