Retail&Agrobusiness

Grupul Interagro, aflat în reorganizare judiciară, redeschide după cinci ani fabrica de îngrăşăminte agricole Donau Chem din Turnu Măgurele. Urmează Azochim şi ROM Fertilizers

Grupul Interagro, aflat în reorganizare judiciară,...

Autor: Cristina Bellu

29.06.2020, 12:14 2968

Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, aflat în reorganizare judiciară, anunţă reluarea activităţii fabricii de îngrăşăminte agricole Donau Chem din Turnu Măgurele după o întrerupere de cinci ani.

“Unitatea a repornit gradual instalaţiile astfel încât, la 23 iunie, Donau Chem a ajuns din nou la o producţie zilnică de circa 1.500 de tone de uree şi 850 de tone de azotat de amoniu, pentru care consumă 1,6 milioane de mc de gaze.  Menţionăm că toată această cantitate reprezintă importuri”, transmit reprezentanţii companiei.

În fabrica din Turnu Măgurele lucrează aproximativ 500 de angajaţi, estimările oficialilor grupului indicând o majorare a numărului acestora cu încă 500 până la finalul celui de-al treilea trimestru, livrările de produse specifice urmând să fie făcute atît pe piaţa locală cât şi pe cea externă.

Potrivit companiei, programul de redeschidere a fabricilor de îngrăşăminte operate de grup în România va continua în ritm accelerat, astfel că până la finalul acestei toamne vor fi redeschise şi fabricile Azochim(fosta Ga Pro Co) Săvineşti şi ROM Fertilizers (fosta Amurco) Bacău, unităţi la care recrutările de personal deja au început. 

"Vom ajunge ca la finalul lui T3/2020, în cele 4 fabrici pe care InterAgro le va avea deschise, să producem circa 5.300 de tone de uree zilnic şi 4.700 de tone de amoniac, asigurând aproape integral necesarul pentru aceste produse al României", apreciază Ioan Niculae, preşedinte InterAgro Group.

Grupul Interagro au intrat în insolvenţă în 2016, iar în prezent se află în reorganizare. Administratorul judiciar al Interagro este CITR.

Interagro operează şase fabrici de îngrăşăminte şi peste 47.000 de ha de teren agricol. Totodată, grupul deţine şi operează  fabrici de procesare produse agricole şi investeşte constant în turism şi sport, potrivit informaţiilor furnizate de companie.

Businessul InterAgro a fost înfiinţat în 1994 de către omul de afaceri Ioan Niculae, ajungând în timp unul dintre cele mai mari jucători din agricultura românească şi cel mai exportator cu acţionariat majoritar românesc din acest sector. Compania exploata în 2016 peste 50.000 de hectare de teren arabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO