Retail&Agrobusiness

Grupul irlandez Origin va opera businessurile Redoxim şi Comfert în mod independent. „Am fixat ţinte ambiţioase de creştere“

Grupul irlandez Origin va opera businessurile Redoxim şi Comfert în mod independent. „Am fixat ţinte ambiţioase de creştere“

Jucătorii din agrobusiness spun că in­teresul investitorilor pentru piaţa l o­ca­lă este unul justificat, iar tranzacţiile vor continua, tot mai mulţi antrepre­nori locali fiind tentaţi în actuala perioadă să predea cheile afacerii.

Autor: Ioan Dornescu

11.08.2015, 00:08 1647

Agrobusinessul a fost în ultima lună cea mai fierbinte industrie pe piaţa de fuziuni şi achiziţii. Grupul irlandez Origin, cu venituri de 1,4 mld. euro, a plătit 55 de milioane de euro pentru a intra în România.

Irlandezii de la Origin Enter­pri­ses, care au preluat „la pachet“ dis­tribuitorii de îngrăşăminte, pro­duse fitosanitare şi seminţe Re­doxim Timişoara, deţinut an­terior de mai mulţi ac­ţio­nari ro­mâni, şi Com­fert Bacău, afacere fondată de familia Grigoriu, spun că businessurile vor fi derulate în mod independent, pentru ambele companii fiind stabilite ţinte „ambiţioase“ de creştere.

„Cele două afaceri vor fi operate în mod independent, dar vor beneficia de supravegherea Origin şi de experienţa dobândită pe alte pieţe unde operăm“, au declarat pentru ZF reprezentanţii grupului irlandez.

Tranzacţiile, anunţate la finele lunii iulie, au o valoare cumulată de 55 de milioane de euro şi fac din Origin unul dintre principalii jucători pe piaţa locală de inputuri agricole, în contextul în care rulajul cumulat al celor două business-uri antreprenoriale preluate depăşeşte 150 milioane euro.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO