Retail&Agrobusiness

Grupul polonez CIECH intră pe piaţa românească cu erbicide, fungicide şi insecticide pentru cereale, deschizând un sediu la Bucureşti

Grupul polonez CIECH intră pe piaţa românească cu...

Autor: Florentina Niţu

23.02.2022, 13:21 114

Grupul polonez CIECH, cu o experienţă de 75 ani în industria produselor chimice, intră pe piaţa românească cu erbicide, fungicide şi insecticide pentru cereale, deschizând un sediu la Bucureşti. Acestea vor fi comercializate prin distribuitori în toată ţara şi reprezentanţii companiei îşi doresc ca produsele fitosanitare ale CIECH să acopere 10% din suprafaţa agricolă a României în primul an.

„Anul acesta intrăm pe divizia de agri în România şI deschidem biroul de la Bucureşti. Lansăm noi produse în fiecare an, ceea ce generează venituri pentru noi şI partenerii noştri şI avem un EBITDA remarcabil din această divizie. Cota noastră de piaţă este de 8% în Polonia pentru produse fitosanitare”, a spus Victor Blanch – Gelabert, north region director Ciech Bu Agri, în cadrul conferinţei de presă privin intrarea în România.

Grupul CIECH este prezent în România din 2006, când a preluat fabrica românească de sodă Uzinele Sodice Govora din sudul României. Până în 2019 a produs sodă, iar apoi a trecut pe producţia de sticlă solubilă şi silicat de sodiu, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO