Retail&Agrobusiness

H&M deschide la Bucureşti cel mai mare magazin din regiune

H&M deschide la Bucureşti cel mai mare magazin din regiune

Autor: Cristina Rosca

10.07.2015, 00:05 4158
Retailerul suedez H&M, prezent pe piaţa locală din primăvara lui 2011, va deschide astăzi la Bucureşti cel mai mare magazin din România şi din regiune, magazin ce va măsura aproape 4.300 de metri pătraţi. Decizia de a deschide la Bucureşti cel mai mare magazin din regiune a fost încurajată de rezultatele financiare ale H&M în România. Potrivit calculelor ZF, încă de la început România s-a numărat printre pieţele cu cele mai bune rezultate, în regiune fiind „campioană“, cu vânzări medii per magazin cu 50% mai mari decât în Cehia spre exemplu.
 
Deşi salariul mediu în România este de două ori mai mic decât în Polonia şi Cehia, vânzările magazinelor H&M sunt mai mari, susţinute de apetitul pentru modă al consumatorilor locali. Jucătorii din industria modei au spus în mod repetat că spre deosebire de consumatorii din regiune, românii sunt mai interesaţi de modă şi sunt mai dispuşi să cheltuiască pe haine şi pantofi. În 2014 afacerile suede­zilor în România au depăşit pragul de 100 mil. euro, devenind brandul cu cele mai mari vânzări locale. La finalul anului trecut H&M ajunsese la circa 40 de magazine şi la afaceri de 118 mil. euro, în creştere cu 40% faţă de 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO